2012 - Panteó família Morante-Lurbe :: Arquitectura funerària :: Estudio de Arquitectura Josep Blesa

Projectes > Arquitectura funerària > 2012 - Panteó família Morante-Lurbe

PANTEÓ A VALÉNCIA
Projecte d’arquitectura y disseny al cementeri de valència

CONDICIONANTS DE PARTIDA
L’objectiu d’aquest projecte és el desenvolupament d’un projecte d’arquitectura per a la creació de panteó funerari al cementeri de València.
El programa del panteó consisteix a dissenyar l'espai per a albergar 6 nínxols dins del panteó familiar.

UBICACIÓ
El panteó s’ubica en un xicotet solar dins del cemeteri de València, amb una superfície de 15 m2 (5x3 m), molt prop als altres panteons, amb una separació entre panteons de 1 metre.

AMBIENTACIÓ URBANÍSTICA
La construcció funerària s’ubica en un entorn consolidat, rodejat de panteons ja construïts.
En la nostra primera proposta s’ha volgut donar una imatge moderna i al mateix temps respectuosa amb l’entorn, jugar amb el contrast de materials.
El que preteníem era obtindre un espai modern però amb una imatge on es llegira fàcilment l’ús que alberga la construcció.
Per això es dissenya un volum contundent de pedra blanca, tallat per l’accès amb un prisma de vidre que dona il·luminació al panteó.
No obstant aquesta primera proposta moderna, finalment s’ha realitzat una proposta més tradicional.
En la proposta definitiva, es realitza un joc amb l’especejament de pedres a bandes horitzontals, amb una imatge més conservadora. El color negre del nostre panteó contrasta amb els colors més clars dels altres panteons, donant-li protagonisme.