Projectes > Unifamiliars > 1996 - 14 VPO, Bugarra

TOPOGRAFIA, EMPLAÇAMENT I PREEXISTÈNCIES.
La parcel•la es troba enclavada en una zona perifèrica del municipi de Bugarra (Els Serrans) entre l’avinguda de la Diputació i la carretera entre Pedralba i Xestalgar amb una pendent del 10 %. La topografia es favorable per a les vistes al barranc del riu Túria. 

CONCEPTUALITZACIÓ FORMAL I TEÒRICA
Triangle verd. Minimalisme amb concessions. Architettura povera.

Les ordenances del sector obligaven a partir d’enretirar-se quatre metres de la zona de vial públic a baix, futur carrer i de la carretera comarcal. Al bell mig queda el triangle verd de interrelació dels futurs propietaris. Es formen dos blocs allargassats i rotunds en estret contacte amb les característiques del entorn. 

PROGRAMA
 Donada la silueta del solar de forma triangular i esquerpa, fent-hi al remat dos blocs de set  peces unifamiliars cadascú. Les vivendes estaven composes per  quatre dormitoris, cuina, terrasses adjuntes a estar-menjador, banys complets als dos nivells, garatge i traster.

COMPOSICIÓ
Aquesta intervenció és la addicció d’habitatges amb un intereix de 5’80 m. Sense elements interiors de caràcter estructural.  Constitueix una crítica avant la léttre del que podria esdevenir-se uns anys després. Contra la dita "amb diners, torrons". Pot negar-se-li la modernitat i l’economia sintètica.

¿I la seua composició formal fora d’excessos "efectistes"?

Evidentment no és una intervenció bella, sinó nua. D’ofici. Realista. Satisfacció d’una intervenció eixuta i producte d’una exigència racionalista. No pertany a l’esfera de les sensacions. No pertany a l’esfera de la coentor. O el Kitsch. És vulgar, però èpica alhora. D’una èpica i ètica que ja no s’estilen. Mals temps per a la lírica.