Projectes > Unifamiliars > 1999 - Unifamiliar, Rafelbunyol

EMPLAÇAMENT
El solar, de forma rectangular, s'ubica en l'Avinguda Sant Pere de Rafelbunyol, en una zona predominant de vivendes unifamiliars.

COMPOSICIÓ
El present projecte és el resultat de la interacció dels criteris compositius bàsics sobre hàbitats urbans de baixa densitat y la realitat paisatgística i del medi natural de tal entorn.

Es construeix una vivenda unifamiliar entre mitgeres desenvolupada en Planta Baixa, Planta primera i Planta cambra dins d'un solar en sòl urbà, d'acord amb normativa, al mateix temps de tindre un espai prou ampli en la zona posterior del mateix sense edificar. Es depura la jerarquització dels espais interiors, unit al concepte de fluïdesa espacial expressat en la penetració lumínica a l'interior. Creant, des de l'abstracció i la contemporaneïtat, un estat original compositiu que personalitze i identifique la singularitat de cada família i evite un entorn uniformitzat.

PROGRAMA
Es tracta d'introduir dins d'una parcel•la rectangular, una vivenda per a una família composta per un matrimoni (ambdós professionals) i dos fills.

S'ha estructurat en dos plantes i cambra:
Planta baixa: Entrada, Hall, Garatge, Galeria, Distribuïdor 1, Traster, Lavabo, Saló-menjador, Cuina, Terrassa 1.
Planta primera: Escala 1, Distribuïdor 2, Terrassa 2, Habitació 1, Vestidor, Bany 1, Bany 2, Habitació 2, Habitació 3, Terrassa 3.
Planta cambra: Escala 2, Cambra, Terrassa 4.

L'accés a la vivenda es realitzarà per mitjà d'una entrada resguardada, que filtre i done accés al hall i este al seu torn donarà accés a l'escala de pujada a la planta primera i al distribuïdor, arribant este fins a la zona de menjador-saló, bany i accés de garatge. Una vegada en planta primera existirà un distribuïdor que cap a un costat donarà accés a l'habitació principal i al vestidor i bany principal i per un altre costat tindrà unió amb l'espai a doble altura i accés a les altres dos habitacions i el bany 3. Existint en una zona lateral del mateix l'escala de caragol que dóna accés a la cambra.