Projectes > Unifamiliars > 2004 - Unifamiliar, Forriol

TOPOGRAFIA I EMPLAÇAMENT
La vivenda unifamiliar s’assenta sobre un tossal que es troba entre la mar i la Serra Calderona; des de la que es pot divisar alhora tota la comarca de l’Horta Nord. La topografia en dita zona té un suau pendent. Embolcallada de tarongerars.

CONCEPTUALIZACIÓ
Mig cub. Aquesta intervenció intenta harmonitzar la vivenda amb l’entorn periurbà on s’ubica. Creant-hi, des de l’abstracció i la contemporaneïtat, un estat original compositiu que personalitze i identifique la singularitat d’una família i evite un entorn uniformitzat; alhora que s’inserisca harmònicament en el medi natural.
Se integra en una caixa compacta que anem perforant per deixar fer la penetració lumínica natural matisadament. Un paral•lelepípede travessa de façana a façana tota la casa. Conforma el distribuïdor de la primera planta que s’interrelaciona amb l’escala, a l’aire, que puja des de la planta baixa. Totes les estances dormitori són totalment encristal•lades en un parament, fent-nos sentir que vivim a dintre de la naturalesa. Els llenços que conformen la caixa s’esgarren per a fer penetrant l’alba. Un buidatge de la capsa ens fa ombra sobre una terrassa per a poder contemplar.

MATERIALITZACIÓ
Cada pla de planta mereix una lectura diferent, materialitzada per la uniformitat del paviment que s’utilitza per crear l’ambient de la vivenda. La planta baixa, un pla de pedra natural polida s’estén fora dels límits domèstics cap al jardí. L’estar és un mirador, cap a la piscina i enllà les muntanyes i la mar. La planta primera, nocturna, ens acull càlidament amb parquet de fusta. L’escala, a l’aire, de fusta d’iroko ens relliga la pedra i el parquet. L’escala cus els dos espais vitals. El caliu de la xemeneia fa el mateix amb les zones de d’estar i dormitori principal. La llum immaterial també ens cus les façanes pesades foradades pels buits. Les façanes acabades en blanc i la fusteria d’alumini de clor gris obscur ajuden a ressaltar les esgarrades als llenços de frontera. L’abancalament suau de la parcel•la dóna lloc a plantar una olivera de recepció oferint pau. Es planta vegetació autoctona mediterrània que ens ajuden a inserir en l'entorn.

PROGRAMA
Planta soterrani: garatge per a dos o més vehicles, ocupant tota petjada de la casa.

Planta baixa: zona diürna. Accés. Gran estar que s’estenga fora dispersant-se per la parcel•la fins a la piscina. Cuina àmplia. Eixida a exterior.

Planta primera: zona nocturna. Dos dormitoris amplis per fills. Dos banys generals. Dormitori principal amb vestidor i bany amb dutxa i banyera.