2004 - Promoció Grauvell :: Concursos :: Estudio de Arquitectura Josep Blesa

Projectes > Concursos > 2004 - Promoció Grauvell

PROMOCIÓ GRAUVELL

1. PRESENTACIÓ DEL PROJECTE.
Construcció d'un conjunt residencial de tres blocs d'apartaments amb un total de 110 apartaments i un bloc de vivendes unifamiliars en filera de 22 vivendes en la parcel•la ocupada en l'actualitat pel càmping, situada en el sector 5B amb fatxada a la Av. Grau Vell, en la platja de Puçol.

PREMISSA: BENEFICI PER A TOTS, TANT PROPIETARIS COM PROMOTOR.
PROPIETARIS: Per mitjà d'un canvi d'obra, és a dir, l'entrega d'una edificabilitat per part del promotor que es pot traduir tant en una quantia econòmica com en espècie o part d'un bé immoble.
PROMOTOR: Per mitjà de l'obtenció de part de l'edificabilitat perquè el puga rendibilitzar per mitjà de la venda i qualssevol.
Per tant, hi ha una retribució mútua, és a dir, d'anada i tornada.
Dins de tot açò el que s'ha intentat oferir per la nostra part, és un palmito ampli de diferents productes en els quals es dóna llibertat a cada un dels propietaris per a triar dins de les seues possibilitats tant econòmiques, com personals, familiars, necessitats físiques, etc. Tot això es traduïx en diverses possibilitats perquè cap dels 97 propietaris se senta discriminat, és a dir, que puguen eixir beneficiats el nombre més gran de propietaris possible, ja que passem que vostés siguen els nostres clients, és a dir, el nostre promotor.
Açò es traduïx en diferents vivendes i de diferents superfícies i situació dins del complex, com veurem posteriorment.

 2. COMPLEX PLANTA BAIXA.

En primer lloc passarem a veure com es distribuiria el complex:
a) Tres edificis d'apartaments compostos per planta semisoterrani, planta baixa, primera i segona, en el qual hi ha diferents opcions d'apartaments. Cal dir que en tot moment els blocs d'apartaments estan preparats per a resoldre qualsevol problema d'accessibilitat, és a dir, estan dotats de rampes d'accés, ascensor, corredors amb amplàries considerables, etc., para d'esta manera no convertir tals edificis en blocs amb barreres arquitectòniques i no accessibles a persones amb discapacitats físiques.
b) Com es pot observar cada bloc disposa de la seua pròpia rampa d'accés de vehicles para d'esta manera independitzar el màxim l'ús de la planta semisoterrani i a més tots els apartaments disposar de la seua plaça de garatge i traster en el propi edifici en el qual es troba tal apartament.
c) Un bloc compost per 22 vivendes unifamiliars compostes per planta semisoterrani, planta baixa, primera i segona, amb terrasses tant en la part davantera com en la part posterior, com es pot observar en el pla adjunt.
d) En quant al conjunt residencial o zona comuna, esta disposa d'un equipament col·lectiu molt complet compost per:
- Tres pistes de paddel, amb gespa artificial i paraments verticals necessaris de vidre de seguretat transparent para d'esta manera no entorpir la visibilitat tant del joc com dels apartaments pròxims a les pròpies pistes. Les dites pistes disposaran de sistema d'il•luminació nocturna per a l'ús de les mateixes durant el període que no existisca llum natural.
- Pista de jocs multiusos de futbol sala, handbol, basquetbol, etc. amb tanca perimetral massís d'1,00 m. d'altura i la resta per mitjà de malla de simple torsió para d'esta manera no entorpir la visibilitat tant del joc com dels apartaments pròxims a les pròpies pistes. La dita pista disposarà de sistema d'il•luminació nocturna per a l'ús de la mateixa durant el període que no existisca llum natural.
- Zona de parc infantil amb jocs infantils de la marca KOMPAM o semblant, comptant amb dos jocs múltiples d'ús de materials adequats per als xiquets, i dos tobogans.
- Una piscina per a adults amb una superfície de làmina d'aigua de 150 m2 i una altra per a xiquets amb una superfície de làmina d'aigua de 75 m2, ambdós amb un sistema de depuració d'aigües apropiat per a la mateixa.
- Club social de 190 m2 aproximadament, amb banys independents de sexes i habilitats per a les persones amb discapacitat física i zona de barra i altres.
- Magatzem per a utilització del personal de manteniment del complex de 40 m2 aproximadament per a la col•locació del material de manteniment, material de jardineria, ferramentes, etc.
- Multitud de zones enjardinades intercalades amb zones pavimentades amb paviment de formigó imprés en la totalitat del complex, destacant l'amplària de les dites zones pavimentades complint sempre la normativa vigent contra incendis perquè per elles puga accedir en cas d'incendi el vehicle especial de bombers i altres.
- La totalitat de la dita zona comuna anirà il•luminada per mitjà de fanals i la resta d'elements, així com la disposició de papereres i altres.

3. VIVENDES.

VIVENDA TIPUS A. PLANTA BAIXA.
Situat en planta baixa, amb terrassa i jardí davanter. Disposant d'una superfície construïda de 65.31 m2, i amb una terrassa de 19.66 m2 útils i un jardí de 21.37 m2 útils. Este apartament disposa d'entrada, saló-menjador-cuina, distribuïdor, dos habitacions dobles amb armari de paret i un bany complet. (42 apartaments tipus A).

VIVENDA TIPUS B. PLANTA PRIMERA.
Situat en planta primera, amb terrassa davantera. Disposant d'una superfície construïda de 65.31 m2, i amb una terrassa de 12.60 m2 útils. Este apartament disposa d'entrada, saló-menjador-cuina, distribuïdor, dos habitacions dobles amb armari de paret i un bany complet. (30 apartaments tipus B).

VIVENDA TIPUS B1. PLANTA PRIMERA.
Situat en planta primera, amb terrassa davantera. Disposant d'una superfície construïda de 65.31 m2, i amb una terrassa de 92.06 m2 útils. Este apartament disposa d'entrada, saló-menjador-cuina, distribuïdor, dos habitacions dobles amb armari de paret i un bany complet. (6 apartaments tipus B1).

VIVENDA TIPUS C. PLANTA SEGONA.
Situat en planta segona, amb terrassa davantera. Disposant d'una superfície construïda de 58.44 m2, i amb una terrassa de 12.60 m2 útils. Este apartament disposa d'entrada, saló-menjador-cuina, distribuïdor, dos habitacions dobles amb armari de paret i un bany complet. (28 apartaments tipus C).

VIVENDA TIPUS C1. PLANTA SEGONA.
Situat en planta segona, amb terrassa davantera. Disposant d'una superfície construïda de 58.44 m2, i amb una terrassa de 92.06 m2 útils. Este apartament disposa d'entrada, saló-menjador-cuina, distribuïdor, dos habitacions dobles amb armari de paret i un bany complet. (4 apartaments tipus C1).

VIVENDA UNIFAMILIAR TIPUS D. PLANTA BAIXA I PRIMERA.
En quant a les vivendes unifamiliars totes elles seran de tipus D, se situaran en la zona est del complex i en la qual 11 vivendes tindran vistes a l'est i 11 vivendes tindran vistes a l'oest. Tal bloc es compondrà d'un carrer central en la planta semisoterrani per a circulació dels vehicles, i des de la qual s'accedirà a una zona de cabina tancada i privada, connectada directament amb la vivenda per mitjà d'escala interior amb capacitat per a 2 vehicles. En la planta baixa disposarà de dos terrasses, una davantera de 10.56 m2, des de la qual s'accedix a un jardí de 13.75 m2, i una terrassa posterior de 20.10 m2. També en la planta baixa es disposa d'un saló-menjador, cuina, aseo complet i escala de accés a planta semisoterrani. En quant a la planta primera, la mateixa disposa de tres habitacions i un bany complet.