2006 - 6 Unifamiliars, Bétera :: Unifamiliars :: Estudio de Arquitectura Josep Blesa

Projectes > Unifamiliars > 2006 - 6 Unifamiliars, Bétera

EMPLAÇAMENT

6 vivendes unifamiliars aïllades en la urbanització residencial Montesano en Bétera.

SUPERFÍCIE DE LA PARCEL·LA:
Les superfícies de les parcel·les oscil·len entre 510 m2 la más xicoteta i  910 m2 la més gran.

ENTORN
Les parcel·les estan situades al voltant d'un final de carrer, de forma radial. Es tracta d'una zona tranquil·la, al no ser una zona de pas.
En l'actualitat l'entorn es troba semiconsolidat, existint ja vivendes unifamiliars aïllades i parcel·les lliures d'edificació.

Es tracta d'unes vivendes unifamiliars aïllades que queden totalment emmarcades en l'entorn actual de la zona i la integració del qual en la mateixa es realitza de forma correcta i suau, sense crear estridències ni semblants.

PROGRAMA
El desenvolupament del projecte ve condicionat per l'encàrrec de la Propietat, que demana el desenvolupament d'unes vivendes funcionals d'acord amb l'estil de vida de les famílies de hui en dia.

DESCRIPCIÓ
Les vivendes es plantegen com un joc de volums cúbics que van creant diferents terrasses cobertes i descobertes. Es dissenyen tres tipus de vivendes diferents, però sempre amb els mateixos criteris de composició que atorguen d'una mateixa lectura al conjunt de les vivendes. Les vivendes s’adapten a l'edificabilitat existent en cada una de les parcel·les.

Així, el programa funcional tipus de les vivendes és el següent:

PLANTA SOTERRANI: traster, escala d'accés a la vivenda
PLANTA BAIXA: saló-menjador, cuina, un dormitori, un banys, terrassa coberta, terrassa descoberta, escala d'accés a la la planta primera.
PLANTA PRIMERA: tres dormitoris, dos banys, vestidor, terrassa descoberta, escala d'accés a la planta segona.
PLANTA SEGONA: accés a la terrassa coberta.